Hayatı Blogluyoruz!: Sevginin Bağladıkları

Çarşamba, Şubat 08, 2012

Sevginin Bağladıkları


Aşka inananları, kader-kısmet tutturanları ne varsa eskilerde var diyerek bir klasik haline gelmiş Sleepless in Seatle izlemeye davet ediyorum.
1994 Nora Ephron (yine Meg Ryan'ın oynadığı güzelim film When Harry Meet Sally'nin de yapımcısı) imzalı filmimiz de eşi ölen, duygusal, çocuklu adam Tom Hanks o çok bilmiş oğlunu da alarak Seatle'a gider ve acısını yaban ellerde çekmeye çalışır.
Derken bu çok bilmiş bir o kadar da tatlı yavrucak bu işe bir dur deme amacıyla dinlediği radyo programını arar ve ne kadar aşk meraklısı radyo dinleyen hatun varsa Hanks'e hayran olup yurdun dört bir yanından mektup yağmuruna tutarlar.
Bu kadınlardan birisi de taaa Baltimore'dan Meg Ryan'dır.
Sevmediği bir alerjikolik ezikle nişanlı Meg neyin nesi olduğunu bilmediği, yüzünü bile görmediği bu adama bir şeyler hissetmektedir.
Tesadüfler, toplumun nabzını tutan replikler ve kader kısmet işleri onları Empire States Bulding'in tepesinde birleştirebilecek midir?
İzleyip görüyoruz.

Bana 80'lerin gölgesinde 90'ları anımsatan filmde kıyafetlerden tutun da mekanlara, aktivitelere kadar tam bir dönem filmi olup senaryo ancak filmlerde olur dedirten tesadüfler ile geleneksel; günlük konuşmalardaki realistlik ile modern sayılabilinip klasikler listemde yerini almıştır; üç yıl önceki ilk izleyişimden beri.

Bir de filmde çok bahsi geçen Cary Grant'cığımın devleştiği eserlerden de biri olan, ayrıca Deborah Kerr'li tam bir klasik, Leo McCarey'in 57 yapımı 'An Affair to Remember'ı da bir gün kendime bir güzellik yaparak tekrar izleyip burada yorumlamak dileğiyle.

Sevginin Bağladıkları
Sleepless in Seattle

İyi Seyirler Okuyucu...
7,5/10






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder