Hayatı Blogluyoruz!: Popüler Kitaplardan Haberler

Pazar, Ekim 30, 2011

Popüler Kitaplardan Haberler

Pucca
Pucca Günlük ve Geri Kalan Herşey
Türkiye'de blog denince akla ilk onun ismi geldi. Birçok insanın blog açma nedeni olurken, onu okuyan herkesin bazen dert ortağı, bazen de en çok güldüğü arkadaşı oldu. Kendine bestseller yazarların arasında sağlam bir yer edinen Pucca, maceralarına devam ediyor.

İlk kitabı "Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "blog" nedir bilen bilmeyen herkesin tatil çantasındaki yerini aldı. Pucca, ünlü - ünsüz, onu okuyan herkesi kendisine hayran bıraktı. Yazdıklarını okuyan onunla birlikte öfkelendi, onunla birlikte ağladı, onun şapşallıklarına karnı ağrıyana kadar güldü.
Okurlar, aylarca hikayenin devamını bekledi, Pucca ise hep bir mutlu sonu...
 Şimdi zamanı geldi, Pucca, merakla beklenen ikinci kitabı
"Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey" le aramızda!

İlk kitabının aksine, Pucca ikinci kitapta neyi, kimi anlatıyor kimse bilmiyor. Sürprizlerle dolu geri kalanlarda, Pucca'nın eğlenceli, komik, bazen de hüzünlü anlatımıyla günlüğün devamını okuyoruz. Yazarımız, ikinci kitaptan sonra battaniyenin altından çıktı, farklı ve yepyeni bir dünyada yerini aldı.

Şimdi biz de hep birlikte battaniyelerimizin altından çıkıp onun yeni dünyasına giriyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Agnès Michaux
Kadın Düşmanı Sözlük
Fransız yazar Agnès Michaux'nun ünlü yazarların çeşitli eserlerinden derlediği Kadın Düşmanı Sözlük, çoğu okur için dostu-düşmanı tanıma sanatı niteliğinde belki. Ama aslında kadın düşmanlığı konusuna daha farklı bir açıdan bakmamızı sağlayacak eğlenceli bir araç...

Agnès Michaux'yu Kadın Düşmanı Sözlük adlı kitabından ötürü bir anti-feminizm militanı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz!

Bu kitap sadece Michaux'nun iyi satranç oynadığını kanıtlıyor: Rakibini alt etmek için önce ona kibir pompala; kaleyi ver, şahı al!

"ERKEKLER APTAL KADINLARA BAYILIRLAR"

Tatlım, eğer bir erkeği elinden kaçırmak istemiyorsan, ona delice âşık ol, burnunun dibinden, kollarının arasından ayrılma, tüm şakalarına kahkahalarla gül, belden aşağı konuştuğunda yüzün kızarsın, sana anlattıklarını anlamazlıktan gel, titre, inle, betin benzin atsın, ağla, safça sorular sor. O bilgiç olduğunda sen cahil ol.

Kel kafasından zekâ fışkırdığını söyle, koca göbeğinin yumuşak ve rahat olduğunu belirt, ter kokusundan hoşlan, horlamalarını ninniye benzet, uyuklamasının sevecenliğinden dem vur, ufacık cinsel organına sevimlilik atfet, erken boşalmalarının ne derece yoğun olduğunu vurgula, iktidarsızlıklarını eğitici olarak değerlendir. Fantezilerinin umulmadık olduğunu düşün.
Onu değerli kıl, hayran ol, aptal ol.

WOLINSKI, La morale (Ahlak), 1992 Yüzyıllardır edebi dehası, zekâsı, romantizm anlayışı ya da hayata bakışıyla kadınları büyüleyen o isimleri yeterince tanıyor muyuz? Gülünç önyargıları ve yer yer sinir bozucu tanımlamalarıyla kadınlarla arasına derin uçurumlar çizen sivri dillileri tanımak istiyorsanız, Kadın Düşmanı Sözlük yol göstericiniz olacak. Üstelik bu sözlerin altına atılan imzalar sadece erkeklere ait değil!

Kadınlar hakkındaki genellemeleriyle onları oyuna başlamadan sahadan atanları öğrenince şaşıracaksınız:

Euripides, Voltaire, Sartre, Freud, Proudhon ya da Nietzsche gibi kalburüstü düşünürler; Baudelaire, Hugo, Proust, Goethe ya da Faulkner gibi ünlü şairler/yazarlar; Napolyon, Woody Allen, Aziz Pavlus ya da Ayetullah Muntazeri gibi beklenmedik isimler; hatta Marie Antoinette, Madonna ya da Kraliçe Victoria gibi bazı kadınlar...

Kadın Düşmanı Sözlük'te derlenen kadın düşmanı zırvaları yumurtlayanlar cahil, ilkel, kaba, maço, sıradan erkekler değil de, tarihte iz bırakmış, hatta hepimizi büyüleyen önemli edebi yapıtlar vermiş, başka haklı davaların savunuculuğunu yapmış, üst düzey eğitimli, akıllı, kıvrak zekâlı insanlar olduğunda, sadece gülüp geçmek kolay değil elbette!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder